Un imperiu zidit pe un om se prabuseste – lectia dureroasa primita de Mars Hill si Mark Driscoll

Am urmarit cu foarte mare interes ce se intampla cu biserica fondata de aproape 20 de ani de Mark Driscoll. Unii dintre voi poate stiti ca la un moment dat, pt scurt timp cei drept, el a fost predicatorul meu preferat. Pana ce am realizat ce fel de influenta avea asupra mea si sa ma feresc sa-l mai ascult. Sunt deja vreo 5 ani de cand tot astept sa vad unde o sa duca toata aroganta lui si felul lipsit de dragoste cu care a tratat foarte multi oameni care il iubeau sincer.

Ma tot gandesc daca sa scriu o analiza serioasa a evolutiei bisericii Mars Hill si cum se face ca au ajuns acum sa se dizolve si sa se inchida cand cu nici un an in urma inca erau peste 15.000  de membri.

 

Cred ca ofera niste lecti extrem de pretioase mai ales pentru cei din tabara misionala si a plantatorilor de biserici. Eu unul am meditat cu frica de a nu face aceleasi greseli ca si Driscoll, probabil prea multe ore, la greselile si derapajele sale.

Am fost socat de reactia Acts 29, mai ales ca in urma cu vreo 3 ani cand eu mi-am permis sa atrag atentia asupra influentei negative pe care Discoll o are asupra miscarii, am fost aspru criticat.

Am fost si mai surprins de remarcile lui Tim Keller, Tedd Tripp si multi alti lideri care l-au iubit si sustinut pe Driscoll pana nu de mult. E trist ca s-a ajuns aici. Nimeni sa nu creada ca ma bucur pt asta. Inima imi plange, atat pentru cei ramasi in urma, pentru cei abuzati, dar si pt Mark si Grace. Ma identific foarte mult cu el, pt ca ii seaman mult si de asta m-a interesat asa de mult traiectoria sa, pt ca nu am vrut sa ajung in aceasi pozitie ca el. Il iubesc sincer pe Driscoll si imi doresc sa il vad restaurat, desi din punctul meu de vedere cel putin pentru 10 ani nu are ce cauta in slujire, desi ma tem ca pana anul viitor va demonstra ca nu a invatat nimic din toate astea si va planta o noua biserica unde nu „va mai face greseala de a se supune prezbiterilor lui” ca sa il si citez.

https://marshill.com/2014/10/31/local-mission-local-churches

 

Oricum ma pune pe ganduri ca in ultimii ani tot mai multi lideri calvinisti ca John Piper, C.J. Mahaney, Franchis Chan au demisionat sau si-au luat timp deoparte de la slujirea in biserica din cauza diferitelor pacate ca mandria, conducere autoritara, etc.

 

Cum se face ca o miscare care pune tot accentul pe inabilitatea omului si pe suveranitatea lui Dumnezeu sa produca atata mandrie spirituala si intelectuala (inclusiv in inima mea)?

Doamne ai tu mila de noi

Reclame

Un gând despre „Un imperiu zidit pe un om se prabuseste – lectia dureroasa primita de Mars Hill si Mark Driscoll

  1. Bănuiec că explicația este versul: „cunoştinţa îngâmfă pe când dragostea zideşte”. Teoria mea esta că atunci când cineva ințelege calvinismul din cărți și nu din Biblie, și când cineva le predică doar, dar nu trăiește conform acestora, atunci mândria este inevitabilă. Zic asta cu frică, știind că sunt si eu atunci in pericol. Primele două din cele cinci puncte ale calvinismului ar trebui sa fie suficiente să ne smerim, dacă le aplicăm, dar dacă rămâne doar la nivel de informație, atunci vai de noi. Încă un pericol mare este când un pastor nu vorbește de păcatele lui, și nu cere ajutor de la alții, lăsând impresia că el este mai bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s