De ce ingaduie Dumnezeu razboaie? Poate suferinta atat de ingrozitoare sa aiba vreun sens?

De multe ori am auzit intrebarea, pusa nu cu putina emotie sau iritare in glas, depinde cine o punea:

„Daca Dumnezeu este bun si atotputernic, de ce ingaduie atata suferinta?”

Pot fi date multe raspunsuri, dar cel mai onest mi se pare mie „Nu stiu!”

Eu nu stiu toate motivele pe care le are Dumnezeu pentru a ingadui cele 2 razboiae mondiale, holocaustul sau alte razboiae contemporane cum sunt cele din Siria sau Egipt. Nu pot sa spun exact de ce Dumnezeu lasa ca atat de multi aomeni simpli si bine intentionati sa sufere enorm in astfel de conflicte plus cataclismele tot mai dese si mai dure.

As putea totusi sa spun cateva motive dintre care cele mai evidente mi se par urmatoarele:

1. Biblia profeteste inmultirea suferintei cu cat se apropie a doua venire a Domnului Isus.

2. Suferinta este cel mai folosit profesor in scoala lui Dumnezeu pt ca cateodata numai ea, suferinta, ne capteaza atentia.

3. Cateodata prin suferintele acestea extraordinare se intampla unele miracole care duc la mult bine. Nu spun ca tot raul rezultat din razboaiele respective este anulat sau justificat dar cred ca nu trebuie sa limitam totul doar la efectele negative pe care le au aceste evenimente ci ar trebui sa le privim obiectiv si sa vedem ca exista si unele schimbari in bine care nu cred ca ar fi putut sa aiba loc in orice alt mod.

Vreau sa dau un exemplu concludent. Probabil nu prea multi oameni mai stiu istoria celui de-al doilea razboi mondial, firul desfasurarii, cum de au intrat americanii in razboi, lupta intre japonezi si americani, cum de s-a ajuns la Hiroshima si ce rol au avut bombardamentele de la Pearl Harbor.

Dar in spatele acestor intamplari cat se poate de nefericite se ascund si niste nestemate cum nu te astepti sa gasesti.

Va atrag atenti la cateva materiale care cred ca va vor fi de folos daca va lasati atinsi de profunzimea consecintelor acestor evenimente.

http://www.biblebelievers.com/fuchida1.html

http://www.stripes.com/news/pearl-harbor-pilot-became-evangelist-1.85934

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsuo_Fuchida

http://www.youtube.com/watch?v=JMe3r7bM9js

Capitanul care a condus avioanele care au atacat americanii la Pearl Harbour a devenit crestin si a continuat toata viata sa incercat sa spuna povestea salvarii lui si sa-i ajute pe cat mai multi oameni sa fie eliberati de sub povara pacatului. Asta a fost contributia sa prin care a incercat sa lupte cu suferinta si durerea pe care a cauzat-o si sa repare sau sa previna ca si alti sa sufere.

Dar povestea transformarii lui incepe cu un prizonier american in Japonia in timpul razboiului care devine crestin in conditiile groaznice din detentie si apoi devine un misionar in Japonia desi si el bobmardase japonezii ca raspuns la bombardamentul din Pearl Harboar. In urma acestui bombardament a fost capurat. Apoi dupa ce a devenit crestin si dupa ce razboiul s-a terminat si a fost eliberat a scris un pliant care se numea „Am fost prizonierul japonezilor”. Prin acest tractat a devenit Mitsuo constient de nevoia lui dupa Isus.

Aici puteti vedea povestea lui:

http://www.jacobdeshazer.com/

http://www.cbn.com/tv/1418282873001

Uni ai investigat foarte atent aceste evenimente si cele descoperite au aratat o providenta ascunsa in spatele unei furtuni intimidanta, dar totusi providenta zambea: http://www.graceandtruthbooks.com/product/wwii-d-day-and-the-providence-of-god

Este adevarat ca nu toti cei care au participat la razboiul respectiv  au devenit crestini sau au regretat cele intamplate, dar totusi trebuie sa acceptam si cealalta parte a povestii.

Ce parere aveti despre aceste doua povesti ale harului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s