Circ crestin :(

http://www.internetmonk.com/archive/imonk-on-the-evangelical-circus

Dupa cum stiti majoritatea celor care imi cititi blogul, si eu imi spun marturia cand sunt invitat sa o fac. Ultimele saptamani am facut asta de 3 ori. Am fost la 2 radiouri si nu sunt impotriva acestei practici, desi incep sa ma intreb cat de eficienta este si ce roade aduce pe termen lung, in special in cei care o fac ca mod de viata. De aceea in ultimul timp am incercat ca partea cu viata mea trecuta sa fie cat mai scurta si sa insist pe Scriptura si sa predic evanghelia cat mai clar. De aceea am incercat atat la Biserica din  Manastur cat si la concertul din Bucuresti sa expun un text din Scriptura, deoarece Biblia este net superiora oricaror experiente personale, inclusiv a mea.

Un alt lucru care ma ingrijoreaza este imaginea asta de „vedeta crestina” care se creaza in jurul celor care isi spun marturia, pe care eu personal o vad de multe ori ca un blocaj in apropierea de oameni in loc sa ajute relatiile cu ceilalti, pentru ca incepi sa fi pus pe un piedestal si considerat un om diferit si parca mai sfant ca restul crestinilor.  Statutul asta privilegiat si cultul personalitatii pe care il intretinem prin astfel de obiceiuri incepe sa ma deranjeze tot mai mult, in special pentru ca sunt si eu vizat de tentaculele lui si nu vreau sa cad in capcana Diavolului, adica in mandrie.

Ma supara enorm acceptarea perspectivei post-moderne in materie de comunicare in care „meta-naratiunea e rege” si nimeni nu poate sa argumenteze sau sa intrebe nimic.

„Daca asa ti s-a intamplat ce pot sa zic eu”.

Si in felul acesta gandirea critica si analitica este descurajata si oricine are o experienta, indiferent cat de incredibila, ba chiar frauduloasa, este protejat de sistemul creat in care nimeni nu are voie sa puna intrebari la nimeni si poti sa spui orice tampeni si aberati si nimeni nu iti va cere socoteala. De ce? Pentru ca azi crestinii au adoptat lozinca preferata a lumii, probabil singura expresie de la Domnul Isus pe care o stiu multi dintre ei, si anume : „NU JUDECA CA SA NU FI JUDECAT!”

Imi aduc aminte cand a venit Paul, indianul apostol, in Valea Jiului, si predica o gramada de aberati si nimeni nu a luat nici o pozitie. Cand am scris o scrisoare de atentionare cu privire la invatatura lui, discutata personal cu el in repetate randuri, mai ales ca am si tradus pentru el, nimeni nu a tinut seama de avertizare si a predicat in continuare in biserici si este inca invitat sa o faca. Sunt curios daca i-a pus cineva vreo intrebare despre teologia prosperitatii pe care o predica si despre atitudinea anti-intelectuala, dar ma indoiesc, ca doar ar fi lipsa de dragoste, nu?

Ma intreb cum ar fi vazut Domnul Isus azi in bisericile pocaitiilor cand ne gandim cat de urat vorbea cu cei ce aveau „cheile cunostintei, ei nu intrau si nici pe altii nu-i lasau sa intre”. Sau Pavel cu Elima vrajitorul ce a orbit in urma blestemului apostolului. Sau Petru cand vorbeste de invatatorii mincinosi care vor strecura pe furis invataturi nimicitoare. OFFFFFFFF cat de departe am alunecat fata de iubirea adevarului pentru care inaintasii nostri si-au varsat sangele. Oare se poate lauda Dumnezeu si cu noi ca uram invatatura pe care si El o uraste cum face cu biserica din Apocalipsa.

Acum e timpul sa trecem la ce m-a facut de fapt sa scriu acest articol si anume cazul lui Tony Antony pe care l-am intalnit ieri si am incercat sa-i pun cateva intrebari cu privire la autenticitatea marturiei lui, dar despre asta in detaliu in urmatorul articol…. (ca sa nu fie prea lung si plictisitor acesta)

Madalin P.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s